
Z poľa na tanier v Durínsku a na Slovensku -
vzdelávací koncept
udržateľného stravovania v škole aj mimo školy
Čoraz
viac ľudí chce udržateľné potraviny. Ale ako poznať, čo je udržateľné?
Ako sa môžeme orientovať na trhu a... udržateľnosť – čo to vlastne je?
Z poľa na tanier
V projekte „Z poľa na tanier“ vytvorili partnerské
organizácie Ökoherz e.V. z Durínska (Nemecko) a Centrum
environmentálnych aktivít zo Stredného Považia (Slovensko) vzdelávacie
materiály pre základné a stredné školy, rozčlenené do nasledujúcich tém:
- udržateľné poľnohospodárstvo,
- regionálne a sezónne potraviny,
- udržateľná spotreba,
- eko-záhradníčenie a sebestačnosť,
- stravovanie šetrné k životnému prostrediu
a minimalizácia odpadu,
- udržateľný tanier
Vzdelávacie
materiály sú bezplatne dostupné online.
Radi vás podporíme aj pri organizácii, návrhu a realizácii projektových
dní alebo tematických týždňov o všetkom, čo súvisí s
udržateľnejším stravovaním. Radi Vás a Vašich kolegov zaškolíme v
témach „Z poľa na tanier“, zorganizujeme exkurzie na ekofarmy, do
podnikov potravinárskej výroby, distribúcie, predaja aj spracovania
potravín.
Financované: DBU -
Deutsche Bundesstiftung Umwelt, https://www.dbu.de/
Vzdelávacie materiály:
Galéria aktivít v
projekte:
Projektové stretnutie a exkurzia
Seminár
Zo škôl
Exkurzie
Čechynce
Devičany
Kremnické Bane
Podskalie
Pružina
Rybník